Zadařilo se na Světovém poháru v paratriathlonu ve Švýcarsku

Přináším informace ze světového závodiště v paratriatlonu ve švýcarském Lausanne ze dne 18. 8. 2018.

No, a že to byl opravdový nervák až do samého konce, o tom se přesvědčte sami.

Jako první bylo plavání. Tentokrát nás ale na startu nic nepřekvapilo. Protože, hele, gumu jsme měli. A taky mi už dávno bylo jedno, že nemám naslouchátko. Stejně si se mnou při závodě nechtěl nikdo povídat.

Najednou se ozvalo zatroubení, naskákali jsme do vody a co nejrychleji plavali. S trasérem Markem na gumě jsme doplavali k první bójce, kterou jsme vzali takovým smykem, až jsem do ní normálně vrazil. Z vody jsme vyběhli jako první a snažili se tempo za každou cenu udržet.

Na kole se nám to i chvíli dařilo, ale bohužel – i když se nám při zběsilém šlapání čmoudilo z pedálů, tak právě tahle disciplína rozhodla. Lehčí kolo, co měli soupeři, je ve stoupání lepší, takže nás pár z nich předjelo. Každopádně jsme v těch kopcích nechali všechno. Hlavně to srdíčko. A možná i plíce, které se tam nejspíš ještě doteď válejí.

Na běh jsme vyrazili z pátého místa. Nic jsme ovšem nevzdávali, zatnuli zuby a pokračovali dál. Jednoho ze soupeřů se nám podařilo po chvíli předběhnout a dostat se tak na krásné čtvrté místo. Zatáčky jsme při zběsilém úprku brali tak zprudka, že jsem z jedné málem vyletěl.
Do cíle závodu jsme doběhli v čase 1:17:03 a zůstali na čtvrtém místě.

Děkuji moc svému trasérovi Markovi Peterkovi, že se mnou po celou dobu závodu v tichu vydržel. Je to hrdina. Protože, jak určitě tušíte, není navádění jako navádění…
Ještě moc děkuji své nové manažerce, sestře Monice. Její propracované manažerské schopnosti dostaly české kluky zase o nějaký ten stupínek výš.


Za bohatou cateringovou službu na cesty děkuji své milé mamince. Měl jsem tolik jídla, že by se z toho určitě nakrmila jedna malá švýcarská vesnice.

Partneři
Dahlhausen Ipsum Cz Jaroměřická mlékárna Město Třebíč Aquapark Laguna ATEX Kraj Vysočina Auto Racek Sportovní klub Laguna Třebíč Nadace Světluška Fotograf Jakub Mertl Nadace Leontýnka Pojišťovna 211 Paul Lange Malfini Rebildcar


Chcete být i vy mým partnerem?