Závěr letošní triatlonové sezóny na Světovém poháru v portugalském Lisabonu

Na start tohoto závodu jsem se postavil, jak jinak, s kamarádem, trasérem a „kompenzační pomůckou“ Markem Peterkou.

(750 m plavání, 20 km kolo, 5 km běh)

„Ondro, teď máš vážně štěstí, že nic nevidíš, protože do té vody bys jinak zaboha nevlezl, jak je to špinavý,“ popisoval mi parťák nevábný vzhled vody, a ještě si přisadil, že hned vedle nás stojí krásná a industriální cementárna s chemičkou.
A tak jsme tam na tom startovním molu stáli a vzpomínali na čisté a průzračné moře, kde se ještě před pár dny proháněli delfíni.

„Na značky!“ zaznělo anglicky z megafonu a po odtroubení nám mezinárodní závodní boj začal.

Celou dobu jsem se snažil dávat pozor na vlastní plavecký styl a plavat co nejtěsněji u svého parťáka, abychom se zbytečně nepřetahovali gumou, kterou jsme byli spojení.

Po dobře odplavané první části disciplíny (nejspíš díky silné motivaci nezůstat v té špinavé vodě ani o minutu déle) jsme k našemu vypůjčenému tandemovému karbonovému speciálu doběhli v perfektním čase. No dobře, to kolo bylo speciální snad jen v tom, že ho nejspíš organizátor našel někde ve skladišti a že bylo zhruba tak 1000krát levnější, než měli všichni ostatní. Ale ani absence vlastního kola, které nám nechtěli přepravit, nás v žádném případě nezastavila. Navíc Marek povídal, že to naše stávající je docela pěkně modrý.  

Takže jsme nastolené tempo na modrém vypůjčeném žihadle drželi zuby nehty i při další disciplíně cyklistiky, kde nás až v závěru dostihl tým Ruska.

„Makáme, běh rozhodne,“ houkl na mě trasér v depu. Tady jsem bohužel udělal chybu, že jsem si nedopatřením sundal zatmavené brýle… asi v domnění, že možná něco uvidím?

Při závěrečné disciplíně běhu jsme sváděli těsný boj s Brity. Bohužel po penalizaci za chybu v depu jsme skončili na devátém místě.

Náš cílový čas byl 1:09:00.

Chtěl bych moc poděkovat svému parťákovi Markovi, který mi při závodu pomohl a dotáhnul mě do cíle – a to i přesto, že mu někdo v Portugalsku ukradl jeho starý a voňavý běžecký boty.

A taky chci poděkovat vám všem, kdo mi píšete pěkné vzkazy a podporujete mě… Jde to potom mnohem líp.

Partneři
Dahlhausen Ipsum Cz Jaroměřická mlékárna Město Třebíč Aquapark Laguna ATEX Kraj Vysočina Auto Racek Sportovní klub Laguna Třebíč Nadace Světluška Fotograf Jakub Mertl Nadace Leontýnka Pojišťovna 211 Jazyková škola Zachová Paul Lange


Chcete být i vy mým partnerem?